ΟΜΑΔΕΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΕ..ΔΙΑΒΑΣΕ..ΔΙΑΒΑΣΕ..

ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΩ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ 

1 ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ , ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ! 2019/2020 Μέσα στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης της Δημοτικής βιβλιοθήκης του Δήμου Γλυφάδας, με χαρά δημιουργήθηκε η παιδική ομάδα φιλαναγνωσίας. Ξεκινήσαμε το 2019 με τέσσερις ( 4) συναντήσεις ( Μάρτιο , Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο) . Η προσέγγιση γίνεται ανά συγγραφέα . Μιλάμε για τη ζωή του μ ε σκοπό τα παιδιά να καταλάβουν το χρόνο στον οποίο έχει ζήσει ο καθένας , τα βιώματά του και πόσο επηρεάζει τη θεματολογία του. κατόπιν σύντομης παρουσίασης  του έργου του, διαβάζουμε αποσπασματικά , επιλεγμένα κείμενα, πάντα χρησιμοποιώντας βιβλία της βιβλιοθήκης ( με σκοπό τα παιδιά να εισέλθουν στο πνεύμα του δανεισμού βιβλίων), συζητάμε, ερχόμαστε στη θέση των ηρώων , ζωγραφίζουμε και φτιάχνουμε τις δικές μας ιστορίες. Μιλήσαμε για τον Αίσωπο , την Π. Δέλτα, τον Ε. Τριβιζά, την J. Rawling. Από τον Οκτώβριο 2019 , με τη νλέα σχολική χρονιά , στο ίδιο πνεύμα ξεκινήσαμε με Oscar Wilde , το Νοέμβριο με A. Dumas και το Δεκέμβριο θα διαβάσουμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ιστορίες .Ιανουάριο με Charles Dickens! Aκολουθεί ο Β. Ηλιόπουλος!  

Η όμορφη ομάδα μας συνέχισε με την παρουσίαση του έργου και άλλων συγγραφέων , έως την εκκίνηση της καραντίνας , λόγω της πανδημίας covid 19 . Ανυπομονούμε για την επανεκκίνηση!

Οι συναντήσεις της παιδικής λέσχης ανάγνωσης αλλά και της νεοσύστατης εφηβικής ομάδας φιλαναγνωσίας , συνεχίστηκαν διαδικτυακά!

2  ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟΥ 4ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ' ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ'!( 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019  2019-2020)

Ο τέταρτος χρόνος φέτος , που έχω την τιμή να συντονίζω την ομάδα φιλαναγνωσίας σε δημόσο γυμνάσιο, ανοικτή για παιδιά και γονείς του σχολείου μας. Η προσέγγιση γίνεται κατά τον ίδιο τρόπο. Ανά συγγραφέα, η ζωή του , τον έργο του κλπ    Έχουμε διαβάσει ήδη Π. Δέλτα, Α. Βαρελά, Α Ζέη, Γ. Τσιριμώκο( Μαρής), J. Rawling, Ιούλιο Βερν, Καβάφη και Παλαμά, Ν. Καζαντζάκη, Λ. Πέτροβιτσ-Ανδρουτσοπούλου, Α. Christie κ.α Φέτος τέταρτη χρονιά θα διαβάσουμε γυναικεία λογοτεχνία. Ξεκινήσαμε με J. Austen.Συνεχίσαμε με Μαλάλα Γιουσαφζάι & Μ. Ιορδανίδου. Η ομάδα μας με συγκίνηση έληξε τις συναντήσεις της τον Μάρτιο του 2020, λίγο πριν τα μέτρα προστασίας για την πανδημία covid 19. 

Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ θερμά όλους σας!

Και σε μορφή e-book!!!
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε